Regjeringen slites mellom egne ambisjoner og EUs markedsdiktat.
Category Archive: Arbeid
Kan den norske elitens kraftliberalisme overleve vinteren?
Er staten i ferd med å bli rundlurt av «klimaprofitører»? Eller må vi snarest få fart på en såkalt aktiv næringspolitikk?
Det viktigste når skolebarnas hverdag normaliseres etter koronaen er å gjenopprette forutsetningene for læring. Mer kartlegging og læringstrykk kan være ødeleggende for mange barns videre læringsutbytte, skriver Per Brodal og Stein Førde.
Den «nordiske modellen» blir stadig mer amerikansk. Men overalt kjemper folk imot – også i USA.
Det kalles ikke dugnad når kun noen ofrer liv og helse, mens andre sitter på hjemmekontor og beordrer eiere et barnehagetilbud 24/7 som ansatte må sørge for. Det kalles utnytting – både av ansatte, og av situasjonen, skriver Palma Kleppe.
Barnehagelærere og sykepleiere er ikke superhelter eller engler – de er helt vanlige folk med krav på levelige arbeidsforhold, skriver Palma Kleppe.
Leksebruk er et pedagogisk problem – ikke et politisk problem, skriver Palma Kleppe. Å forby lekser eller lovpålegge språkkartlegging er det motsatte av tillit; det er å overstyre pedagogiske, profesjonelle vurderinger.
Det er lite som opprører oss mennesker mer enn følelsen av ikke å bli sett og forstått. Spesielt når vi har det vanskelig og trenger det som mest. Vi bør forstå disse barnas raseriutbrudd som et uttrykk for nettopp dette.
Regjeringens perspektivmelding vil at uføre og syke skal jobbe mer, men har ingen plan for norsk industri.
Dersom pleie av omdømme tar over pedagogikkens plass i barnehagen vil det være en undergraving av barnehagelærernes profesjonelle ansvar og den norske barnehagens pedagogiske tradisjoner, skriver Hanne Fehn-Dahle.
Skal vi kunne forsvare norsk arbeidsliv, må vi våge å utfordre EU.
Framfor å forføres av myten om det ‘sosiale’ internett, bør internett først og fremst defineres som et økonomisk fenomen og nettbrukerne først og fremst som ulønnede arbeidere.
Equinors plan er å bruke mer på aksjeakrobatikk enn på grønn industriutvikling.
Høyresidens konkurranse- og privatiseringsiver gjør offentlig sektor til en melkeku for privat sektor.
NHO synes å leve i den tro at alt som eies privat er nærende, mens offentlig sektor er tærende. Dette er en fundamental misforståelse.
Milliarder i skattekutt for oljeindustrien uten tilstrekkelige motkrav om grønn omstilling skaper ikke den grønne industriutviklingen vi nå trenger.
Er pensumlitteratur om strategisk HR, endringsledelse og påvirkning i konflikt med forutsetninger for bedriftsdemokrati?
Den norske arbeidslivsmodellen har bred konsensus i offentligheten, men undervises knapt på landets ledelsesutdanninger.