Om Manifest Tidsskrift

Velkommen til Manifest Tidsskrift! Vi tar mål av oss å bygge et gulv der den breie venstresida kan la sine tanker danse fritt. Her skal politiske, akademiske og kulturelle spørsmål tenkes gjennom fra bunnen av på en romslig måte. Gjennom kommentarer, essay, anmeldelser og intervjuer håper vi å tilføre den offentlige samtalen flere skarpe penner fra venstre, samtidig som vi vil å være en arena for meningsbryting.

Hvem er Manifest Tidsskrift?
Manifest Tidsskrift er en uavhengig redaksjonell publikasjon som eies av Manifest Tankesmie. Arbeidet gjøres av et ungt redaksjonskollektiv med bakgrunn fra kultur, politikk og medier. Tidsskriftet redigeres av Ellen Engelstad, som er journalist, kritiker og forfatter av boka «Syriza. Den greske våren og kampen om Europas sjel» (2016).

I redaksjonen sitter David J. AllenOla Innset, Åshild Lappegård Lahn, Anja Sletteland, Siri Fløgstad Svensson, Preben Sørheim og Andreas Tharaldsen.

Hva kan vi vente oss av Manifest Tidsskrift?
Manifest Tidsskrift vil jevnlig publisere artikler på manifesttidsskrift.no, fra gjesteskribenter og redaksjonsmedlemmer. Tekster publisert på Manifest Tidsskrift uttrykker den enkelte skribents meninger og er ikke nødvendigvis representative for redaksjonens offisielle syn.

Tidsskriftet vil ikke komme ut på papir, og vil være gratis tilgjengelig for alle. Vi bestreber variasjon i bidragsytere, sjanger- og temavalg. Vi følger både dagsaktuelle debatter, tar opp det vi synes er viktig og går i dybden i saker vi brenner for. Tekstene er lange og korte, og vi åpner for debatter, kommentarer og essays som går langt bak nyhetsbildet.

Ønsker du å bidra til Manifest Tidsskrift? Ta gjerne kontakt!