Kinoaktuelle «Sorry to bother you» er årets viktigste og morsomste film om en kapitalisme som har gått av skaftet.
Category Archive: Film
INTERVJU: Hvem er egentlig den svenske arbeiderklassen i dag, og hvordan henger vi sammen med resten av verden?
Med filmen «Den unge Karl Marx» fornyes og forsterkes følelsen av at verdens underkuede folk ikke har annet å miste enn sine lenker.
Hele den humanistiske innrammingen til filmen «Hatets vugge» viser på tragisk vis hvor dårlig rustet sentrumsliberalismen er til å hanskes med nazismens vesen.
Et av årets (film)høydepunkter er allerede godt i gang og det er fortsatt mye å glede seg til.
I trilogien «Tusen og en natt» tvinges en ånd til å framskynde privatisering og en filmskaper til å gjenoppfinne den politiske filmen.
«Suffragette – Kampen for frihet» er en film som vil inspirere nåtiden gjennom fortidens radikale handlinger, men de virkelige politiske øyeblikkene kommer til syne der en minst venter det.
«Sommer i Toscana», «Pauline på stranden» og «Syndere i sommersol» – den viktigste sommeren var den jeg tilbragte på Cinemateket.
Avslutningsfilmen på årets Eurodokfestival, «The Spirit of ’45», viser alt sosialdemokratiet gjorde riktig, og så galt, i etterkrigstida.
ANMELDELSE: Noen må ansette Mikael Persbrandt i rollen som alkoholisert arbeiderklasse-pappa på heltid.
Den svenske regissøren Gabriela Pichler synes solidaritet er det fineste ordet som finnes. Nå er hun aktuell med en ekte arbeiderklassefilm.