Velkommen til Manifest Tidsskrift

«Slowly dies he who becomes a slave to habit,
repeating the same journey every day,
he who doesn’t change his march, he who doesn’t risk
and change the color of his clothes, he who doesn’t speak to he whom he doesn’t know.»

– Pablo Neruda, Ode to life.

Velkommen til Manifest Tidsskrift! Vi tar mål av oss å bygge et dansegulv der den breie venstresida kan la sine tanker danse fritt. Her skal politiske, akademiske og kulturelle spørsmål tenkes gjennom fra bunnen av på en mangfoldig og romslig måte. Gjennom kommentarer, essay, anmeldelser og intervjuer håper vi å tilføre den offentlige samtalen flere skarpe penner fra venstre. Slik håper vi å levere vårt bidrag til at venstresida gjenvinner initiativet i samfunnsdebatten.

Hvem er Manifest Tidsskrift?
Manifest Tidsskrift er en uavhengig redaksjonell publikasjon som eies av Manifest senter for samfunsanalyse. Arbeidet gjøres av et ungt redaksjonskollektiv med bakgrunn fra kultur, politikk og medier. Redaktør er tidligere politisk journalist i Klassekampen og forfatter Mímir Kristjánsson. Kulturredaktør er Ellen Engelstad, som har bakgrunn som kulturredaktør i Fett og Universitas.

I redaksjonen sitter ellers Malin Lenita Vik, Ida Hestman, Beate Sletvold Øistad, Fredrik V. Sand, Ingrid Grønli Åm, Åshild Lappegård Lahn, Thomas Tallaksen og Ida Søraunet Wangberg.

Hva kan vi vente oss av Manifest Tidsskrift?
Manifest Tidsskrift vil publisere daglige artikler på manifesttidsskrift.no. Tidsskriftet vil ikke komme ut på papir, og vil være gratis tilgjengelig for alle. Tidsskriftet bestreber så stor variasjon som mulig i både bidragsytere, sjanger- og temavalg.

Valget av internett som plattform gjør at tidsskriftet vil satse tungt på aktuelle spørsmål. Første uken har vi lagt opp til en større debatt om overutdanning. Denne uka publiserer vi en serie intervjuer med norske kunnskapsministre fra Gudmund Hernes via Kristin Clemet og Kristin Halvorsen til Torbjørn Røe Isaksen.

I tillegg har vi fått støtte på kroner fra Fritt Ord til å dra i gang en større debatt om hvordan grunnloven ville sett ut dersom vi laget den i dag. Tidligere leder i Det Norske Studentersamfund Karl Kristian Kirchoff er koordinator for prosjektet.

Ønsker du å bidra til Manifest Tidsskrift? Vi setter pris på all den hjelp vi kan få, enten det er gode artikler, ideer til temaer vi kan skrive om eller hjelp til redigering. Ta gjerne kontakt!