Pressemelding fra 8.marskomiteen 2015

ALDRI MER: 8. marskomiteen lover en slutt på uinkluderende og politisk ladede markeringer av denne typen. 8. marstoget 2014 er det største, og dermed det verste, i historien. – Det er garantert siste gang vi prøver å bruke 8.mars til å forandre noe, lover et skamfullt medlem av 8.marskomiteen som ønsker å være anonym.

I forbindelse med 8.mars 2014 mottok vi flengende kritikk fra flere viktige kvinnesaksaktivister, som Hege Grostad (kjent for sitt engasjement for at prostituerte skal få velge sin egen hallik) og Jenny Marie Clemet von Tetzchner (kjent for sitt engasjement for å lage kvalm på 8.marsmøter), samt flere spaltister med studiepoeng fra universitetet, om at 8. mars ikke var inkluderende nok.

Savnet Unge Høyre
Etter at Unge Høyre valgte å gå til det rystende skrittet å boikotte 8.mars for 84 året på rad og heller valgte å se film om Magaret Tatcher innså vi at noe måtte gjøres. Nå var det riktignok rekord i toget, men tenk hvor mange vi kunne vært hvis Unge Høyre ikke hadde boikottet. Vi gjennomførte tøffe runder med kadervurdering og selvkritikk internt i 8.marskomiteen og kom frem til at venstresiden måtte slippe det klamme kvelertaket og meningstyranniet vi har hatt rundt 8.marstoget i alle år. Derfor er det med stor glede vi anonnserer at 8. mars 2015 blir tidenes første 100% inkluderende 8.marstog.

Nå var det riktignok rekord i toget, men tenk hvor mange vi kunne vært hvis Unge Høyre ikke hadde boikottet.

Alle paroler er velkomne i toget, men vi stopper ikke der. For å sikre at absolutt alle kvinner føler seg inkludert vil hver vedtatte parole bli fulgt av en direkte motstridende parole. Årets hovedparole «Forsvar abortloven – nei til reservasjonretten» vil dermed bli fulgt av parolen «Nei til løse tøser – ja til reservasjonsretten». Den gamle og kvelende klassikeren «Knus skjønnhetstyranniet» vil bli fulgt av parolen «Fotballfrue er heit.»
Etter dette inkluderende mønsteret vil de andre parolene bli som følger:

  • «Ingen likhet uten likelønn»  fulgt av  «Pell deg tilbake på kjøkkenet, kjerring!»
  • «Merk retusjert reklame» fulgt av «Ekte kvinnfolk er stygge – retusjer dem nå»
  • «Forsvar sexkjøpsloven» fulgt av «Body er bisniss – free horekunden»
  • «Stopp voldtekt – Nei betyr nei» fulgt av «Munnen din sier nei, men øynene sier ja»

Ved å organisere det på denne måten blir 8. mars en dag for alle kvinner, uavhengig av hva de måtte mene om kvinnefrigjøring og vi sikrer at togets budskap garantert ikke kan tolkes i noen bestemt retning av politikerne.

God 100% inkluderende 8.mars til alle sammen.