Payback time!

Noen har en rik onkel i Amerika. Erna Solberg har hele vestkanten full av rike onkler. Jens Ulltveit-Moe, Christian Ringnes, Øystein Stray Spetalen – de superrike var raskt ute med å satse da Høyre-aksjen steg tidligere i år. Stein Erik Hagen fløy til og med Erna Solberg landet rundt i helikopter! Nå er det payback time.

I dagens VG forventer fem av Høyres største bidragsytere nå saftige skatteletter som takk for hjelpen. «Jeg synes det er riktig å forvente at vi blir lyttet til», sier Jens Ulltveit-Moe (god for 6 milliarder kroner).

Men hvorfor stoppe med kutt i formuesskatten? Manifest Tidsskrift har vært så heldige å få tak i den fulle og hele kravlisten til Erna Solberg fra messieurs Ulltveit-Moe, Spetalen, Hagen, Ringnes, Høegh og resten av Høyres rike onkler:

1. Kutt i formuesskatten.
2. Norge må melde seg ut av samveldet for Sovjetstater.
3. Christian Ringnes må få bygge skulpturparker med nakne kvinner i alle større norske byer.
4. I parkene skal det være minst 1 – én – byste av Stein Erik Hagen.
5. Janteloven må oppheves – lovfest retten til å lykkes. Strafferammen for misunnelse settes til fem års fengsel.
6. Gjeninnføre retten til dobbelt statsborgerskap. Det må være lov å være kypriot og nordmann samtidig.
7. Tigging skal forbys i bykjernen. Det må gjøres unntak for tiggere med over fem hundre millioner i formue. Vi kan ikke forby rikdom heller.
8. Sutringsfriheten for milliardærer må utvides.

Kravstort? Egentlig ikke. Man må kunne forvente såpass avkastning når man har investert noen millioner i Høyres valgkamp.